Te gândești să încerci o ședință de maternitate la domiciliu?

Nu esti singur!

Sarcina este unul dintre cele mai profunde și speciale momente din viața unei femei și, în mod firesc, vrem să CAPTĂM momentul!

# 1: Găsiți un „fotograf” cu care vă simțiți confortabil

Am pus „fotograf”, deoarece puteți alege un fotograf profesionist sau cineva cu care te simți confortabil, care are atitudinea corectă și puțină răbdare. Este esențial încât să vă simțiți foarte confortabil cu oricine face fotografiile, deoarece doriți ca imaginile să se simtă naturale și fără efort. Practic pentru a surprinde organic esența sarcinii. Fotografierea vă poate implica să experimentați puțin cu poziții, unghiuri etc., așa că trebuie să fiți 100% confortabil pentru a lucra cu fotograful dvs. și pentru a obține genul de imagini pe care le iubiți!

# 2: Folosiți o cameră foto de bună calitate

Dacă doriți ca imaginile dvs. să pară profesionale și izbitoare, va trebui absolut să utilizați o cameră de calitate bună, asta dacă nu apelați la un fotograf profesionist. Cu cât este mai bună calitatea camerei, cu atât va fi mai ușor să captați imagini de o calitate excelentă.

Eu în pozele din această postare am folosit camera Sony A9!

# 3: Asigurați o iluminare bună

A avea o iluminare bună este atât de imperativ pentru a captura fotografii de o calitate excelentă, așa că trebuie să vă gândiți unde oferă în casa dvs. cea mai bună iluminare. De asemenea, doriți să vă gândiți la ce oră a zilei este cea mai bună în ceea ce privește iluminarea și cum va fi vremea în funcție de sezon. Dacă nu aveți nicăieri acasă cu multă lumină naturală, luați în considerare locațiile în aer liber care ar putea fi potrivite. Cu cât puteți obține mai multă lumină naturală, cu atât mai bine!

# 4: Alegeți un fundal simplu și curat

Setarea de fundal a locului în care fotografiați joacă un rol atât de mare în stabilirea tonului imaginii, așa că doriți să fiți sigur că alegeți cu înțelepciune! Fundalurile dezordonate sau ocupate pot afecta atenția principală a imaginii, TU! De asemenea, vă recomandăm să alegeți undeva care să fie semnificativ sau intim, cum ar fi creșa bebelușului, de exemplu, deoarece acest lucru vă poate ajuta și la stabilirea tonului.

# 5: Exersează-ți unghiurile / pozițiile în prealabil!

Dacă nu sunteți obișnuiți să vă aflați în fața camerei, s-ar putea să vă simțiți ușor străin atunci când este timpul pentru ședința foto! Dacă nu sunteți atent, acest lucru se poate termina cu ore pierdute încercând să vă dați seama ce unghiuri funcționează pentru dvs. și care nu, mai degrabă decât să vă capturați fotografiile perfecte! Faceți-vă o favoare și exersați-vă unghiurile înainte! Exersează și ipostaze pentru a vedea ce îți place (poate fi diferit de ceea ce te aștepți!). În acest fel, veți putea să vă direcționați fotograful mai ușor și veți obține rezultatele dorite mai repede!

# 6: Cronometrează-ți fotografiile în jurul burții!

Burta ta este magică pe tot parcursul sarcinii, dar este cea mai pronunțată și izbitoare până la sfârșit! Prin urmare, doriți să vă programați ședința cândva în timpul celui de-al treilea trimestru, când burta dvs. este extra rotundă, mai ales dacă doriți să obțineți câteva fotografii în siluetă. Aș spune că la 8 luni este perioada cea mai bună, întrucât sunteți aproape pe termen lung și există un pericol mai mic de a intra brusc în travaliu și de a vă pierde cu totul ocazia de a face poze!

# 7: Alege îmbrăcăminte simplă confortabilă, care îți accentuează burta!

Să recunoaștem, burta este cu adevărat vedeta spectacolului de aici, așa că vrei să alegi îmbrăcăminte care să o pună cu adevărat în centrul atenției. Acum, nu vă voi sfătui ce anume să purtați – acest lucru este cu adevărat personal și depinde complet de dvs., cu toții ne simțim frumoși în diferite lucruri.

# 8: Fă-ți make-up ul preferat!

Dacă doriți ca, caracteristicile dvs. să arate mai pronunțate, va trebui să vă aplicați machiajul mai strident decât de obicei. Alegeți produse care vă evidențiază trăsăturile faciale preferate și vă vor face să vă simțiți mai încrezători în fața camerei. Soția mea, a folosit doar produsele ei preferate obișnuite, dar a folosit puțin mai mult decât de obicei și s-a concentrat mai mult pe machiajul ochilor.

# 9: Utilizați accesorii

Recuzita este o modalitate excelentă de a introduce un element creativ în imagine pentru a face ședința maternității mai distractivă! Puteți folosi lucruri precum jucării, haine pentru copii, încălțăminte pentru copii și imagini ultra-scanate pentru a adăuga un truc interesant imaginii. Am făcut acest lucru, iar imaginile în care am folosit recuzită au ajuns de fapt să fie preferatele noastre!

# 10: Bucură-te de proces și distrează-te!

Dacă doriți ca imaginile să se simtă relaxate și naturale, atunci trebuie să fiți relaxați și să vă distrați! Dacă partenerul tău face fotografiile pentru tine, folosește această oportunitate ca moment de legătură și ceva interesant de făcut împreună.

Deci, acestea sunt cele 10 metode ușoare ale mele pentru o simplă, dar frumoasă fotografiere la domiciliu. Ținând cont de acestea, veți obține câteva fotografii pe care le puteți prețui pentru totdeauna!

Echipament folosit: