FAQ

Întrebări frecvente ​

Editezi toate fotografiile?

Sigur că da! Fiecare imagine pe care o primiți va fi editată manual, una câte una, dpdv al contrastului, balansului de alb și luminozității, desigur în viziunea mea.
Fotografiilor incluse în album li se vor aplica corecții suplimentare, dacă este cazul.

Unde locuiești și cât de departe te poți deplasa?

Deși în acest moment locuiesc în Râmnicu Vâlcea, am fost peste tot în lume pentru a fotografia nunți, în Anglia, Italia, în toată România și multe alte locuri. Îmi place foarte mult să călătoresc, să schimb locațiile de nuntă, asta mă ajută să nu mă plictisesc, să fiu tot timpul creativ. Costurile legate de călătorie și cazare vor fi suportate de voi.

Oferiți și servicii video?

Eu sunt doar fotograf, dar am pe colegul meu pe video Mădălin Deaconu la fel de talentat pe care îl recomand. Încă de la începuturi am fost amândoi și ne cunoaștem așa bine încât ne sincronizăm perfect pe toată perioada evenimentului.

Ne poți spune care este diferența dintre asistent și un al doilea fotograf?

Asistentul meu este cu mine la fiecare nuntă pe care o fotografiez, el nu are rol de fotograf deși poate prelua acest rol în orice moment în cazul în care eu pățesc ceva pe durata evenimentului. În general rolul lui este  de a mă ajuta cu partea logistică.
Este recomandat un fotograf suplimentar, complet dedicat, pentru nunțile cu un număr mare de invitați (peste 250 de invitați) sau logistică foarte complicată (diferite părți ale zilei care se întâmplă simultan dar în locații diferite).

Vrem ca ședința foto să se țină într-o locație specială, este necesar un permis special pentru asta?

Sunt multe locuri unde nu este necesar un astfel de permis însă dacă doriți ca ședința foto să se realizeze într-un muzeu sau într-o cafenea este necesar un accept din partea conducerii. Ne putem sfătui înainte de eveniment referitor la locația potrivită ședinței foto, însă dacă este necesar un permis special, de acesta vă veți ocupa dumneavoastră.

Pot fi livrate unele fotografii atât alb-negru cât și color?

Marea majoritate a fotografiilor livrate vor fi color deoarece eu iubesc culorile, acesta fiind un lucru caracteristic stilului meu, însa editez și unele fotografii alb-negru din timpul evenimentului, în special fotografiile cu un impact emoțional mare. Dar se pot livra contra cost toate fotografiile atât color cât și alb-negru.

In cat timp vor fi livrate fotografiile si restul produselor incluse in contract?

Fotografiile în format digital vor fi predate inițial prin intermediul unei galerii online private, cu ajutorul site-ului meu, în termen de maxim 90 de zile lucrătoare de la data evenimentului. După predarea fotografiilor, veți avea grijă să faceți selecția pentru album în maxim 15 zile lucrătoare.

Fotografiile noastre vor avea semnătura dumneavoastră?

Toate materialele livrate vor fi la rezoluție de print și nu vor avea semnătura mea pe ele.

Câte fotografii vom primi?

Numărul fotografiilor livrate diferă în funcție de tipul evenimentului, dinamica acestuia, numărul de invitați,etc. În general la o nuntă cu 200 de invitați predau minim 1000 de fotografii iar la un botez minim 600, desigur poate diferi în funcție de fiecare eveniment în parte.

Cine deține dreptul de autor asupra fotografiilor?

Dreptul de autor înseamna că eu sunt creatorul imaginilor și că eu “dețin” drepturile de autor. Vânzarea sau obținerea drepturilor de autor nu este posibilă, dar veți avea posibilitatea de a vă printa imaginile dvs. în câte exemplare doriți. Mai multe detalii despre dreptul de autor regăsiți aici

Vom primi și fișierele brute, în format RAW?

Fișierele brute, needitate, nu sunt disponibile pentru vizualizare sau cumpărare. Este ca și cum i-ai cere lui Brâncuși, piatra neșlefuită a unei viitoare operă de artă! Imaginile selectate pentru editare și livrare finală reflectă standardele mele foarte înalte și iar cele RAW nu sunt păstrate după predarea imaginilor editate. Dacă doriți neapărat să primiți și fotografiile brute, în format RAW, este posibil contra sumei de 600 euro.

Noi vom avea cununia civilă într-o altă zi, veți fi prezent și atunci?

Prezenta mea la oficierea stării civile într-o altă zi decât cea a nunții este posibilă, cu mențiunea că acest serviciu se tratează independent de marele eveniment. Pentru detalii suplimentare vă rog să solicitați oferta.

Cum procedăm dacă dorim mai multe print-uri?

Din moment ce veți avea acces la fișierele dvs. digitale, puteți comanda print-uri în orice laborator. Vă sugerez să printați prin laboratorul recomandat de mine, pentru a ne asigura că acestea trec printr-un proces riguros de control al calității.

Câte fotografii vor fi în album?

Numărul fotografiilor incluse în album diferă în funcție de pachetul ales și de numărul de albume, însă în general pentru un album recomand să selectați 60 de imagini.

Cum va arată albumul odată ce va fi gata?

Albumul va avea un design curat, minimalist, astfel încat fotografiile să fie cât mai mari în pagină. (vezi exemplu)

Cum funcționează procesul de creare a albumului?

De-a lungul anilor am lucrat intes la ușurarea acestui proces, astfel încât pot spune că astăzi am ajuns la cea mai simplă soluție de selecție a fotografiilor. Selectarea, se face foarte ușor, trebuie să îmi scrieți pe whatsapp numărul din dreptul fotografiilor pe care le doriți în album. Numărul fotografiilor selectate diferă în funție de pachetul ales și de nr de albume. Însă, în general pentru un album, recomand să selectați 60 de imagini.
După predarea fotografiilor în format digital, dumneavoastră veți alege fotografiile pentru album în maxim 15 zile lucrătoare.
După ce ați făcut selecția, în termen de cel mult 30 de zile lucrătoare veți primi albumul.

Sper că aceste întrebări și răspunsuri să vă facă să înțelegeți modul meu de lucru.

Dacă aveți întrebări suplimentare, nu ezitați să mă contactați.

This website uses cookies to improve your experience. Cookie Policy

Content is protected. Right-click function is disabled.

× Hai să vorbim mai multe pe whatsapp.